4/11/11

4/11/2011.- TROBADA AMB LA REGIDORA DE BARRI

NOTA DE L'AGRUPACIÓ


Dissabte passat, dia 22 d’octubre de 2011, la Sra. Maria Àngels Planas i Crous, regidora de barri de Palau-Avellaneda, ha mantingut una trobada amb representants de l’Agrupació Cultural i Recreativa de Palau-sacosta i amb veïns i representants de comunitats i associacions de veïns de la zona de La Creu de Palau.
En una primera part de la trobada se li han exposat les finalitats i els objectius de l’Agrupació, entre els que n’han destacat d’una manera especial aquests tres: 1) Donar a conèixer, celebrar i mantenir les festes tradicionals de l’antic municipi de Palau-sacosta, com a elements culturals arrelats al territori i, en aquest sentit, poder seguir comptant amb la col•laboració municipal 2) La necessitat de disposar d’un local públic municipal proper que respongui a les necessitats de relació dels ciutadans i ciutadanes de la zona i que permeti dur a terme els objectius de l’Agrupació, reiteradament reclamat als diferents equips de govern anteriors. 3) La dignificació dels pocs elements d’identitat de l’antic municipi que encara resten, no només com a consideració i respecte als veïns i veïnes de Palau que els tenien com a propis en el moment de l’annexió a Girona l’any 1963 (la Creu de Terme i la Plaça de Palau), sinó també i especialment com a elements d’un valor històric que, com a tal valor, calia haver respectat i conservat.
En una segona part de la trobada, els veïns i representants de comunitats i associacions veïnals han exposat a la Regidora les seves propostes i demandes, algunes coincidents amb les exposades ja per part de l’Agrupació (com, per exemple, la necessitat d’un local públic proper), i d’altres més específiques com: 1) evitar molèsties al veïnatge de la zona, 2) millorar aspectes relacionats amb la circulació i la vialitat, 3) resoldre les deficients prestacions de la banda ampla de la zona d’habitatges de La Creu de Palau/Jocs Olímpics, 4) incidir més en aspectes de neteja i la cura de l’entorn.
La Regidora ha recollit les aportacions que s’han fet a la trobada (pel que fa referència al local ha informat que ja s’hi està treballant) i s’ha compromès a gestionar-les a través de les àrees municipals corresponents. També s’ha ofert a mantenir noves trobades per conèixer les realitats de cada moment i ha manifestat que creia que seria molt important i efectiva la constitució d’una Associació de Veïns i Veïnes d’ampli àmbit que superés la fragmentació actual. A través d’aquesta Associació seria més fàcil vehicular els interessos i les demandes del conjunt de les associacions agrupades, i s’evitaria que l’atomització que hi ha ara pugui, en algun moment, arribar a repercutir negativament en la capacitat d’interlocució davant de l’Ajuntament.
Finalment s’ha fet un recorregut per conèixer “in situ” diversos indrets que s’havien mencionat al llarg de la trobada.

No hay comentarios: